01 mars 2009

Kökssoffa/säng


Skåda gårdagens fynd!
Vi har under en tid letat och letat efter en säng eller gammal kökssoffa som kan passa som säng. Många har varit fina, men antingen har måtten varit fel eller så har de helt enkelt varit för dyra (det är helt sanslöst vilka priser det är på gamla möbler ibland!).

Så igår när vi var på favoritloppisen så frågade vi kvinnan som har stället om hon hade någon gammal kökssoffa eller säng.
Jodå, visst hade hon en gammal sak som stod på höloftet som aldrig kommit till användning, kanske ville vi ha den? det var ju lite att snickra och fixa på den, men det kanske inte gjorde något?
Nej, det vill jag lova att det inte gjorde! snickeriarbetet som hon pratade om var bara att fixa till benen, sen såklart fräscha till den lite i övrigt, men för det priset hon sålde den till oss så hade det kunnat vara bra mycket mer arbete och det hade inte gjort något!
Ska vi ha gissningstävling?

Vad tror du att vi fick betala för soffan?

Hittade även två prima pinnstolar som fick följa med hem, vita och klara, behöver bara tvättas lite och sedan tre till stolar liknande de som vi har sedan tidigare. De står nu grundmålade i garaget och väntar på mera färg :)

Många av er har undrat vart i hela friden vi fyndar alla möbler och vem som säljer så fina möbler.
Vi har några olika loppisar som vi åker mellan och handlar, det som utmärker dem alla är att de generellt har mera möbler till försäljning och mindre småprylar.
Dessutom tror jag att intresset för loppis och begagnat inte är så överdrivet stort där vi bor. Det finns ett gäng entusiaster som samlar och säljer och inte så många som köper, vilket gör att vi inte behöver slåss om grejorna.

Hoppas ni alla haft en fin helg - nu ska jag dra på arbetsbrallorna och skutta ut i garaget igen!


10 kommentarer:

 1. Åååå... vilken ljuvlig träsoffa. Hade det varit på något loppis där jag bor så hade du fått betala många hundra kronor. Tänk vad fin den kommer att bli som säng. Tack kära du för din gulliga hälsning.Jag blev jätte glad. Din blogg kommer jag besöka ofta och se hur det går för er med erat nya hem.
  Ha en bra dag i garaget och jobba på med målarpenseln!
  Ja just det vad tor jag att soffan kostade, kanske 50 kronor.
  Kram från Stenlycka

  SvaraRadera
 2. Va otroligt glad jag blev över att du gillade vårt kök!!! jag delar verkligen ditt intresse för loppisar. Ditt sofffynd är underbart...jag tycker att det är svårt att gissa priset. det beror nog mycket på vart du bor. Men Iallafall 200 kr och det känns lågt:D
  Kram t

  SvaraRadera
 3. Oj, vilken soffa.
  Sådana där finns det mycket av där jag bor.
  Själv har jag några stycken. :-)
  Kramis

  SvaraRadera
 4. Soffan är verkligen jätte fin! Så mycket själ. Min mamma och pappa hade en sån när jag var liten och redan då tyckte jag att den var nästintill den finaste möbeln i huset:) Jag blir så avis och otålig! Vill också ha mitt egna stora hus att fylla med fina möbler.

  Magasinet heter Jeanne d´Arc Living och är fyllt med fina bilder i lantig stil. Finns att köpa i utvalda butiker. Hoppas du hittar det där du bor för det är verkligen en fin tidning.
  Ha det fint!
  /Lina

  SvaraRadera
 5. Hej igen:)
  Såg att du länkat mig, tänkte bara fråga om jag kan göra det samma:)
  /Lina

  SvaraRadera
 6. Gaaaaa!!Soffan är ju ett fynd,en skatt!!
  Låter ju suveränt med ett ställe där det inte är så populärt med loppis!
  Tänk om jag kunde säga samma sak om Uppsala.
  Nästan så att folk slåss?==

  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 7. Förresten..
  Visst har du gjort om på din blogg??

  SvaraRadera
 8. Jag skulle vilja bo där du bor!
  Här vet jag inte om problemet är att det är alldeles för stort loppisintresse så att alla andra köper upp det som jag vill ha eller om folk helt enkelt inte har några snygga gamla möbler som de säljer vidare utan bara hiskeliga 70-tals bokhyllor. Vilken härlig soffa, den blir säkert excellent som säng. Mina föräldrar hade en sådan till säng under hela min uppväxt, så sådana soffor representerar trygghet för mig. Även om ni inte bor så stort nu tycks ni iaf ha ett rejält garage att måla i!!

  Hittade nada och inget igår på min lilla runda. Det enda som hände vara att jag kände mig ännu mera förkyld efter den cykelturen. Idag har det dock börjat kännas bättre, det kan gå en hel halvtimme utan att jag hostar.. bara en sån sak!
  Idag har jag istället lyckats välta och få över mig en ram och flera ljusstakar så jag fick värsta såret på armen. SÅ går det när man försöker flytta möbler själv..

  SvaraRadera
 9. Jag vill inte ens veta vad ni gav för den. Säkert så billigt att det är ett grön-av-avund-pris. Fiiin är den iallafall! :) Ni verkar vara bra loppisfyndare båda två!
  KRAM

  SvaraRadera
 10. Vilken härlig soffa. Vi har också haft en sån som säng + att jag hade en annan som bara stod och skräpade, har sålt båda men för mindre än vad jag betalade kan jag säga.

  Kram Anne

  SvaraRadera