25 mars 2009

Färgprover

Igår fortskred arbetet med uppsättning av pärlspont. T hade även med sig ett gäng färgprover hem till mig att fundera över och det var verkligen INTE lätt alltså! så många olika nyanser av grått.... dessutom tycker jag att det är väldigt svårt att föreställa sig hur det faktiskt kommer att se ut.

Jag menar, här har man en liten papperslapp med färg på... jag kan omöjligt veta hur det kommer se ut på 35 kvm vägg, eller hur? men jag tror att det kommer bli någon av de 3 på bilden längst ned... har fastnat mest för den som ligger överst (5514)... men jag tycker att de allihopa i vissa ljus drar lite åt blått och det vill jag ABSOLUT inte (babyblåa väggar är inte planen här *s*). De enda som inte drar åt blått är de två mörkaste nyanserna... men det blir då för mörkt... gah!

Har någon tips på en bra pudergrå färg?

Sen angående golven.... jag möter för tillfället visst motstånd av T vad gäller vitmålade golv... så kan inte alla ni som tycker om vitmålade golv hjälpa mig att propagera lite? :)

Nu ska jag hoppa i arbetsbyxorna och måla lite mer pärlspont innan jag måste sova en skvätt inför jobbet inatt (48 timmar på ett dygn vore himla bra just nu!)

19 kommentarer:

 1. Hejsan, grått är jättesvårt att välja. Vi målade om köket nyss och jag ville först ha grå ljusa luckor och samma grå på pärlspånten, men det blev inget bra. Först köpte jag en ljusgrå som heter "Fjäder" (Alcro), den var för kall. Sedan målade jag samma grå ("Kobbe") som vi hade på verandan, det blev kanon på kökspanelen men inte på luckorna, där tyckte jag den var för mörk, så till slut blev det vita luckor i alla fall. Men nu är jag nöjd i alla fall!!!

  I den översta bilden så tyckte jag den grå färgen i mitten var snyggast, varm och ändå grå... den påminner nog mest om "vår" grå färg. Den drar väl inte så mkt åt blått?

  KRAM från K

  SvaraRadera
 2. grått är svåårt. Målade hela min förra lägenhet grå utom i köket som blev vitt. Bifogar en bild på ett stökigt sovrum men ändå mycket vägg att titta på: http://www.geting.se/viewimage.php?image=160865-PICT0838.JPG
  (bry dej inte om fönsterfodren, fick inte måla om dem för hyresvärden.)
  Jag sa på det bestämdaste till hos färgaffären att den inte fick dra åt blått och den blev underbar! Önskar jag hade kvar nr på den. Inte för mörk o inte för ljus. Har grått i nya lägenheten med men det är en mörkt grå tapet istället. grått är underbart mot vitt, allt bara poppar ut och det ser så rent ut. Så självklart ska ni ha ett vitt golv till de väggarna! *mumma*
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Tack för ditt råd..
  Det lutar åt att jag köper den största för det känns bättre att den är för lite för lång än för kort...
  Vad har ni valt för kulör till taket??
  Kommer bli så snyggt, antar att du är lika ivrig som jag på att få sätta igång och inreda hela huset :)
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 4. Fina färger! Det är ju jättebra att måla upp med en kulör första gången, sen bryta till den. Grå färg drar åt olika håll när den kommer upp.

  Jag har själv målat grått på väggar. Lite kruxigt var det. Ett tips är att ha Umbra, grön umbra (låter tokigt) men den är jättebra att dämpa färger med. Jag använder den jättemycket, ibland i mitt vita också. När jag höll på med grått fick jag ta färgen och mixa själv för att få den bra. Jag hade i både vitfärg och sen umbran, tänk bara på att umbran kan klumpa sig och behöver tillblandas innan den kommer i färgen, men den är superbra. Hör gärna med färgaffären, ni kanske kan få den gröna umbran färdigutspädd för att slippa klumpbildning. Jag skulle inte klara mig utan umbran, den är bra i alla färger vid färgsättning.

  Lycka till!
  Kram L-L

  SvaraRadera
 5. Jag har inget tips på färg men fastnar för den mittersta färgen på nedre bilden. Det är så fint med grått...och gammeldags!
  Gällande golvet så kan jag inte hjälpa till att propagera för täckmålat vitt...är nog mer förtjust i vitkalkade golv så träet lyser igenom! :)
  Ni kanske får köpa lite provfärger på några grå och måla upp några ytor och se hur resultatet blir! :)Lycka till i alla fall! Kram

  SvaraRadera
 6. Så vackra färger - jag är också sugen av någon av dem till vårt kök...

  Kika in hos mig - jag har en tävling på gång!

  Kram Maud

  SvaraRadera
 7. Hej. Det är verkligen svårt! Mitt enda tips är att inte ta för mörk kulör. Färgen blir alltid mycket mörkare och mer när den kommer upp på en större yta.
  Lycka till!
  /Lina

  SvaraRadera
 8. hej!
  är ni redan igång med pärlspont?!

  Nyanser är supersvårt!
  När vi skulle måla vår trappa grå på stegen och vit emellan så var det en schock när jag kom hem och såg resultatet!!
  det drog åt blått och var inte det ljusa fina grå jag trodde det skulle bli!

  Bara till att måla över och i en mörkare grå som jag är jättenöjd med!

  Lycka till!

  Kram Mariete

  SvaraRadera
 9. Jätte svårt med färger, den grå färgen som jag köpte till våra köksväggar blev för mörk, så jag blandade i mer vitt tills jag blev nöjd.
  Det lät inte dumt att ta i grön umbra, som Vita nyanser skrev, det skall jag pröva till mitt nästa projekt, kontoret. Men först måste jag övertyga min man, att vi behöver måla om och lägga in nytt golv, och det kan ta sin lilla tid.
  Hoppas det ordnar sig med färgen, du får pröva dig fram och golvet tycker jag verkligen skall bli vitt, tänk så vackert mot de grå väggarna.
  Ha en bra vårfrudag!!
  Kramar Stenlycka

  SvaraRadera
 10. Åh vad svårt med färgen, jag hade nog valt en väldigt ljusgrå färg. Men som du säger finns det ju så många nyanser...

  ~Livet i byn

  SvaraRadera
 11. Ja det är verkligen svårt med färgval. Funderar på grått till våra köksväggar, när det nu blir renoverat i framtiden. Får väl kika efter tips på förgkoder här hos dig!

  Skönta tt ert internet fungerar ingen. Vårt gör det inte, så man känner sig verkligen off från bloggvärlden. Hoppas på att det kommer igång snart igen!

  Ha en riktigt bra fortsatt onsdag!

  SvaraRadera
 12. Jag tror nog att grått är den svåraste färgen att få till.. jag läste någonstans att man skulle blanda i lite gult för att den inte skulle dra i lila eller blått? Jag tror att det enda raka är att köpa provburkar och måla upp och känna sig för. Det beror ju så på det specifika rummet och ljuset hur en grå färg upplevs. Man vill ju få till en "lätt" grå färg, inte så att det känns som om man kommer in i ett åskmoln liksom.

  Dt va rju bra att jycken klarade flytten. När pappa flyttade från hus till lägenhet med sin hund var den inte för glad.. och lämna den ensam där, det gick bara inte. Men den hunden är väldigt hemkär och revirkänslig, så det är nog olika från hund till hund.

  SvaraRadera
 13. Grått är svårt. Vi hade grått i vår hall förut. Vi valde en ganska ljus, men den kändes ändå lite dyster och som du säger lite blåaktig. Fråga efter varmgrå. Har sett fina sådana kulörer o kör på ljusljus, för jag lovar att det gråa slukar mycket mer ljus än man kan ana. Kram

  SvaraRadera
 14. Håller med dom flesta här, grått är svårt.Jag har tyvärr inget tips att ge eller...måla vitt *ler* skojjar lite.

  Det blir nog bra, och vilken härlig brasa du har att mysa vid.

  Kikar in snart igen och kollar hur långt ni hunnit..hejja hejja /Kram annika

  SvaraRadera
 15. Jaa du, det där med att välja färg är minsann inte lätt! Har tyvärr inte några "gråtips" till dig. Men däremot så älskar jag mina vitmålade golv!! Inte det mest praktiska och man städar en hel del..men det är det värt!!;-) Kram Nettan
  ps...slit inte ihjäl dig..

  SvaraRadera
 16. Som många andra konstaterat så kan det vara knepigt att få rätt nyans man vill ha på färgen, hoppas du hittar just den du vill ha.
  Ser fint ut med ert målande, antar att du är rätt otålig på att få allt klart... :)

  SvaraRadera
 17. Kan säga att jag också möter motstånd över att måla alla golv vita hemma. Det är inte länge sen som vi slipade alla golv men vovven har vänt till dom igen. Jag vill ha dom vita!!!! Börja med landet sa han bara...Så var det med det men sista ordet är inte sagt ännu. Grå färger är väldigt svårt, kommer ihåg när vi skulle välja till sommarstugan. Många går åt lila. Så jag har tyvärr inget tips.

  Kramkram Anne

  SvaraRadera
 18. För ett tag sen hade jag inte kunnat tänka mig grått. Tyckte det passade i fabriker. Men nu har minsta grabben fått en grårandig tapet i sitt rum och det är så snyggt! Kram

  SvaraRadera
 19. Anne... din blog är jättefin och tilltalande!!

  Grått kan vara väldigt snyggt speciellt mot alla dina vita tillbehör... men kan också ställa till det alldeles förfärligt om tonen blir fel! Jag skulle välja en liten liiiten gnutta beige i för att vara säker på att det inte drar åt blått!! Provmåla... man brukar ju kunna köpa små provburkar till en billig penning... det kan löna sig det!

  Vita golv... tja... det står sig nog bra mot "åkerleriga" tassar förstås... och för att inte tala om en helskitig mustasch!! Menar du "vitvita golv eller litlaserade??!! Laserade skulle nog jag föredra! Men det är ju du/ni som ska bo i huset... så vem är jag att komma med förslag... jag tänker ju bara komma på besök jag förstås!!

  Har du fått några namnförslag på blogen... förutom mitt...men du har kanske inte så mycket tid över för tillfället... gissar jag i alla fall!! Den dagen den glädjen!!

  Jag har fått besked ifrån sjukhuset att alla prover nu ser bra ut igen och röntgen visade inget negativt... så nu är jag utskriven och glad!! Huvudvärken finns ju kvar och den rare professorn i Uppsala ska få en riktig skopa på grund av felmedicineringen... som kostade mig flera dagar på sjukhus med näst intill outhärdlig värk!!

  Så nu är det bara Lasses blod och järnbrist som oroar... han ska lämna avföringsprov på måndag för att se om han läcker någonstans i systemet!! Är det inte det ena så är det det andra... sa kärringen när hon blödde näsblod!!

  Ha en jättefin helg och kram så klart och klia skägget!!
  http://bibbiskreativarum.blogspot.com/ det finns inte så mycket att titta ånnu så länge men det kommer mera!!

  SvaraRadera