05 oktober 2009

Projekt - Hall

Ja, hallen som de gamla ägarna av vårat hus lämnade var minst sagt väldigt färggrann!! de verkar överlag ha tyckt om just denna väldigt blåa färg som dyker upp på flera andra ställen i huset.
I helgen bestämde vi oss i alla fall för att börja ta tag i hallens förändring. Trappen ska göras om något (eller ja, trappens avslut egentligen) och ALLT ska målas om. Om några år då vi har planerat att göra om hela köket kommer väggar och golv i detta rum att brytas bort då gamla rör ifrån köket passerar här. Så för tillfället blir det en budget renovering :)

Nu har vi kommit så pass långt att vi har hunnit grunda alla väggar med vit grundfärg och byggt om trappens avslut.
Från och med imorgon ska jag jobba hela veckan, så sista lagret med färgen som ska bli (nej inte vit faktiskt) får strykas på till helgen

Jämför bilden här ovan med översta bilden så ser ni skillnaden på trappen... Vi tog helt sonika bort en halvvägg som tidigare ägare byggt upp... det blev genast mycket luftigare i våran ganska lilla hall!
Kan ni för övrigt förstå hur vi stått ut med denna blåa hall med furudörrar, vita lister och ljusblå trösklar i snart 7 månader???? Nä, inte jag heller! :)

16 kommentarer:

 1. Oj vilken skillnad! Förstår att ni är jättenöjda, det skulle jag vara!!!! Kram! Kristin

  SvaraRadera
 2. Oj, så vackert det blev! Tyckte det var mysigt med det allmogeblå oxå faktiskt! Dörrarna blev ju så vackra nu! Kul att se! Ha det gott! Kram :)

  SvaraRadera
 3. Åh så fint det kommer bli! Vilken skillnad det blev bara med grundfärgen och sen när ni tog bort den vägg biten.
  ha en fin kväll!
  Kramis/LenaS

  SvaraRadera
 4. Det var ju en sådan fin grund i er hall; träspont, de vackra pardörrarna osv så då kanske man kan ha översyn med mäktigt blått? Men det blev verkligen ett extra lyft med ljusare nyanser. (och så undrar man varför de målat med den blå färgen överallt? De kanske fick köpa en 20-liters hink på extra pris?)

  SvaraRadera
 5. Ha vilken skillnad, inte klokt vad lite färg kan göra. Jättefint...Och snyggt med dubbeldörrarna.Blev skillnad när ni tog bort den lilla halvväggen. Ha det gott...

  Kram Anne

  SvaraRadera
 6. Å ni är duktiga! Vilket lyft, och det blev ju verkligen mycket bättre med trappen. Roligt att få hålla på och fixa som ni gör!
  Ha det fint!
  /Lina

  SvaraRadera
 7. Så jätte vackert..men jag tycker att det är riktigt fint innan oxå...har oxå idéer och bilder i huvudet vad jag vill göra med vår hall..Men det får bli lite längre fram..Tack för titten..Susanne

  SvaraRadera
 8. Åh så fint, vilken skillnad!! Tänk vad lite färg kan göra!!
  Ha en fortsatt bra vecka!
  kram Johanna

  SvaraRadera
 9. Så fint det blev! Färgen och borttagandet av bäggen gör att det blir mycket ljusare. Ska bli roligt att se vad det blir för färg tillslut.

  Ha det fint!

  SvaraRadera
 10. Hej!
  Tack för att du tänker på mig. Just nu är det så mycket runt begravning så jag har inte haft tid och riktig ork att titta in. På fredag är det begravning sedan återkommer jag med bloggandet för jag saknar dig.
  Kram från Stenlycka

  SvaraRadera
 11. Ja tack och lov för vit färg....det gör underverk. så himla fint det blev.....kram

  SvaraRadera
 12. Oj vilket LYFT! Måste kännas skönt att börja ta tag i sånt som man gått och försökt blunda för i ett halvår ;)
  Redan med bara grundfärgen är det skitsnyggt! Är väldigt nyfiken på slutresultatet :)

  Kramar
  Sigrid och bullarna

  SvaraRadera
 13. Det blev riktigt bra!
  Snygga pardörrar!
  Är oxå nyfiken på slutresultatet :)

  Ha d gott!
  Kram Hanna

  SvaraRadera
 14. Förklaringen är enkel Anne... ni har varit upptagna med annat och därför inte sett hallen förrän nu!! Men det blev verkligen skillnad... till det bättre! Nu kan du sätta till vilka accentfärger du vill och känner för.
  Hugin mår bra hoppas jag? Han behöver få vara frisk nu... tycker jag.
  Tack för dina ord om mina små alster... händerna är viktiga för mig och symaskinerna!!
  Kram!!

  SvaraRadera
 15. Oj, vilken skillnad det blir!!! Ljust och stilfullt!!

  SvaraRadera
 16. Vilken skillnad så ljust och jättefint det blev!! Kram Maria

  SvaraRadera