28 maj 2009

I en del av vårat vardagsrum

I ett hörn av vårat nästan färdiga vardagsrum (eller ok, det är färdigt, men alla grejer måste på plats och saker som inte ska vara där måste ut), står denna fantastiska klocka som vi har fått av min mormor & morfar nu när vi flyttade till huset. Klockan har tidigare tillhört min morfars farmor och kommer ursprungligen ifrån Dalarna.
Den är lite sliten och nött i färgen, men den ska absolut inte målas om!
Urverket är kvar och helt intakt, men har på senare år inte fungerat riktigt som det ska.

Brickan, lampan, korgen och den lilla asken på bordet är alla auktionsfynd från helgen och kostade 20 kr styck - riktiga fyndpriser!
Bordet fick T av en vänlig gammal man han träffade genom jobbet för en tid sedan, fantastiskt med vänliga människor som ger bort vackra gamla prylar!

Korgen funderar jag på att spraymåla vit - vad tycker ni?

Vädret är trist, regnigt och tråkigt idag med, men efter regn kommer det som bekant sol och fint väder är utlovat till helgen, trevligt, även om jag ska jobba hela helgen.

Igår kväll skulle jag och T försöka installera vår nya TV i vardagsrummet. Det fanns inget TV uttag där när vi flyttade in, så T var tvungen att borra hål genom golvet på övervåningen och skapa en kanal till sladden. T fixade detta på ett ögonblick, kopplade ihop nya sladdar, drog på plats och kopplade in. Vi började söka kanaler och inget hände.
jaha, fel på TV:n? drog upp sladdarna igen och kopplade till gamla TV:n som har fungerat, ingen signal där heller... suck... alltså måste något ha blåst sönder på taket under dagen (blåste verkligen STORM igår). Vi lämnade projektet och skulle fortsätta idag.
Pratade med en kompis för en stund sedan som sa att de inte heller hade TV igår (och de bor i stan), så felet kanske var mer centralt, hoppas det så T slipper klättra upp på taket ikväll :)

I natt går jag på min första natt för denna period. Ska sedan jobba 3 nätter i följd innan jag går av igen.

Ha det så gott allihopa tills vi hörs igen!

28 kommentarer:

  1. Vilken underbart vacker klocka! Och den gör sig jättefint till alla härliga fynd och gåvor bredvid.

    Ha det fint!

    SvaraRadera
  2. Hej.
    Men vilken fin klocka, jag älskar den typen av golvur. Du kanske har läst på min blogg att jag nästa helg skall hämta ett liknande ur, jag är så jätte glad att jag äntligen hittade ett till ett rimligt pris. Det skulle varit ännu roligare om den hade kommit från en släkting som din klocka gör.
    Vad vacker den grå färgen blev på väggarna,så fint mot det vita.
    Nu skall jag gå ut i min trädgård och kolla om något hänt under tiden jag varit borta.
    Önskar dig en bra jobbhelg och tack för alla rara hälsningar.
    KRAM

    SvaraRadera
  3. Den underbara klockan passar ju alldeles precis i ert fina vardagsrum!!
    Anne du är väldigt bra på att hitta fina saker till ert hus... det är inte jag... kan det breo på att jag aldrig kommer på att jag ska leta??!!
    Allt är nu klart och det finns att läsa i min blogg!!
    Kram och har det gott... hälsa T och klia huginotten lite från oss alla!!

    SvaraRadera
  4. Vilken liten fin hörna :)
    Korgen.. vet inte. Vitt är alltid snyggt Jag har också en korg jag håller på o velar med Vit eller inte - ;)

    Kram Jeanette

    SvaraRadera
  5. Å vilken vacker klocka!!!!
    Kram Agnetha

    SvaraRadera
  6. Vilka fina bilder, jag tycker korgen bryter av fint mot det vita. Men jag är ju lite New-England tjej så jag gillar just detta.

    ~Livet i byn

    SvaraRadera
  7. Golvur är underbara. Leta upp en urmakare, vänj er vid halvslag och helslag och ni har en hemtrevnad som ni inte kommer kunna vara utan!
    Jag är ooootroligt bra på att gå in och läsa din blogg. Men uuuuurusel på att kommentera har jag märkt om jag inte gör det på en endaste när jag läser! Så nu j-ar. Vilket fiint växthus det blev med.
    Burkarna nedan var fina. Du vet att det finns spagetti och en hel drös i samma serie va? Jag köpte en spagetti i Köpenhamn för några år sen på systrarna gröne (danskt ö ska de va så klart!) till samma fina vrakpriser som du gav för dina.
    Kram
    Sigrid

    PS. B R A den grå färgen blev i vardagsrummet -me like!

    SvaraRadera
  8. Å ja korgen med.. MÅLA vilken underbar form det är på den!
    -vimsiga Sigrid

    SvaraRadera
  9. Härlig klocka!! Jo, vissa saker är heliga och är fredade från den "vita penseln"... :)

    SvaraRadera
  10. Jättehärlig klocka, tycker helt klart att den ska få vara i precis den där färgen! Finns många fina klockor, men tyvärr blir jag galen på tickandet.. men den där kan ju få stå och vara vacker bara :-)

    Och bordet bredvid är en dröm! Jag fick en hel del fina möbler från en bekant som gärna gav bort dem till någon som ville ha dem och tyckte om dem, och då ställde man ju gärna upp!! ;-)

    Hoppas det snart ordnar sig med det tekniska, sådant kan ju vara ett mysterium.

    Det har också varit härligt i Stockholm, men som alltid är det skönt att vara hemma hos sig själv..

    Tack för de snälla orden om mitt skåp. Nu tror jag att färgen härdat så pass under min tid borta att jag kan börja ställa saker ovanpå det. Dags att piffa!!

    SvaraRadera
  11. Vad fint! Klockan var jättefin! Vad kul att ha något sånt som gått i släkten. Korgen skulle säkert bli jättefin i vitt. Har inte själv målat korg men har funderat på det, har en del såna saker själv. Skulle nog vara fint att vitlasera lite shabby-stil.

    Kram L-L

    SvaraRadera
  12. Vilken härlig gåva ni fått till vardagsrummet..å finfina loppisfund, frågar du mej så säger jag ja måla korgen vit :)

    Ha en underbart skön helg/Anne

    SvaraRadera
  13. Klockan!Mmmmm!
    Så fin och med en historia dessutom.
    Fint med bordet bredvid.

    Gillar färgen på väggen=))

    Irriterande när tekniken inte funkar!
    Har precis bytt bredbandsleverantör och det funkar bara stundvis.
    Sånt kan få mig att gå i taket!

    Ha en bra jobbarhelg/
    Kram Hannis

    SvaraRadera
  14. Jättefint, klart att klockan skall vara som den är. Jag tycker att du skall spraymåla korgen...Hm går åt lite färg om du inte har tillgång till ordentlig sprutning. Men vit skulle bli jättefint.

    Kramis Anne

    SvaraRadera
  15. Nej nej nej inte måla korgen, den är fredad. Vad fint växthuset blev och allt annat med för den delen. Dålig på att skriva kommentarer jag är, det är en härlig sida du har. Bilarna som vi tittade på igår är inte intressanta. Vi fortsätter vårt letande. Sov så gott. Kram från Gädde

    SvaraRadera
  16. Åh den klockan var ju helt underbar!
    Ha en fin helg!
    Kramis/LenaS

    SvaraRadera
  17. OJ, nu dog jag nästan :) Såå himla fint! Jag älskar moraklockor..vill oxå ha en sån, så fin! Fina saker i övrigt oxå! Korgen är ju fin som den är men blir även fin i vitt! Eftersom vitt ändå bryter av mot väggen så kan det ju va snyggt! Hoppas det löser sig med teven..tur det blir fint väder..då vill man inte titta så mkt på teve! Ha en härlig helg! Kram :)

    SvaraRadera
  18. Glömde ju svara på din fråga om vitlöksrivaren...har endast hittat såna hos keramiker faktiskt..inte i handeln i övrigt men tror att Julias vita drömmar säljer nåt liknande! :)

    SvaraRadera
  19. Klockan kommer från Malung från Morfars farmors mamma och har en visare samt väckarklocka, klockan går bara den står plant, Nymans ur har reparerat denna annars var allt riktigt. Korgen skall inte målas.
    Kram

    mormor

    SvaraRadera
  20. Vilken underbar klocka! Gillar färgen ni har på väggen. Vad är det för kulör? Den ser lite grålila ut på bilden? Ha en skön kväll! Kram S

    SvaraRadera
  21. Vilken fin blogg! Det är första gången jag tittar in. Jag tycker att korg bryter av fint mot vitt, men det beror ju på vart du ska ha korgen.
    Kram Christina S

    SvaraRadera
  22. Föresten jag säljer vitlöksrivare i gjutjärn designade av Ernst. Kika gärna in i min webbutik!

    Kram Christina S

    SvaraRadera
  23. Hej Anne!
    Vilken underbar gammal klocka, vad härligt att ha en sån släktklenod i sin ägo! De andra sakerna på bilden är oxå jättefina!

    Frågar du mig så tycker jag korgen ska vara omålad:)

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  24. Tänka sig... klockan är lika fin idag. Korgen ska INTE målas... tycker jag bestämt!! Tack för ditt stöd Anne... under den jobbiga tiden som varit! I går var jag ute och målade pergolan med dess jobbiga spaljeer... hela dagen i sol och värme. Emellanåt skolade jag om lite plantor som behövde större krukor... och vattnade förstås!! Utan att ha ont i huvudet en endaste gång!! Nästan för bra för att vara sant!!
    Ha det gott och njut i er finaträdgård!! Klia Hugin!

    SvaraRadera
  25. Hej!
    Så fina fynd du gjorde! Jag skulle nog inte kunnat låta bli att spraya korgen men den är fin som den är nu lockså :)
    Jättevacker klocka!
    Kram!

    SvaraRadera
  26. Hej! Hoppas du fått njuta av värme i helgen! Titta in hos mig, du har chans att vinna en keramiklykta! :) Kram

    SvaraRadera