02 juni 2009

Myror hjärta pioner

Är det någon som vet varför myror dras till pioner?
Jag har ingen aning, men det är ändå ett faktum att så fort pionerna börjar tränga upp ur jorden, alltså minsta lilla skott, så är svartmyrorna där - ett troget förhållande sommaren igenom.

Hoppas ni alla har haft en fin helg! jag har jobbat hela helgen som jag nämnde tidigare i veckan, men har ändå fått små stunder att njuta av riktig sommarvärme med härlig sol. Solen hängde även kvar under måndagen som jag spenderade utomhus utan att göra något särskilt, vattna lite i trädgården och fika vid vår nya grusade uteplats - njutning!

Jag planterade ju en minikiwi i växthuset och den trivs så fantastiskt bra! från en dag till en annan kan jag med blotta ögat se att den har växt! min förhoppning är att den ska klättra på bra och så småningom klä in hela taket på växthuset, hoppas den ger gott med frukt också.

Vardagsrumsarbetet tar sig sakta framåt, vi vill ogärna vara inne och pula med det när det är fint väder, så inomhusarbete sparas till regniga dagar. Faktum är också att vår TV sändning fortfarande inte fungerar, felsökning pågår.

Det väntar jobb igen redan inatt, men till helgen är jag ledig och då är planen just nu att jag ska ta mig till en större stad och shoppa lite fint, är vädret fint blir det även grillning och middag i trevligt sällskap.

Önskar er alla en fin vecka!

22 kommentarer:

 1. Nä, jag har ingen aning. Har aldrig fått det hemma men när jag var liten så var det alltid så på min mammas pioner. Det kanske är någon doft eller smak som dom gillar?

  ~Livet i byn

  SvaraRadera
 2. När det gäller pioner är det knopparna som är attraktiva för myror. Knopparna utsöndrar typ en söt vätska, och myror älskar det söta! De brukar försvinna när knopparna slår ut. Men de är bara ute efter detta söta, så de skadar egentligen inte blomman alls.

  Ja visst är det härligt med fint väder. Hoppas bara att det fortsätter i veckan och till helgen.

  Ha det fint!

  SvaraRadera
 3. Pioner är så fina, här har det kommit en liten knopp oxå ser jag nu, oj vad de växer. Vad mysigt med storstadsvisit = ). Regniga innedagar kommer, det vet vi ju med den svenska sommaren = ), så det gäller att njuta av solen, men idag har vi regn, ganska skönt ändå att vara inne och pyssla och blogga lite.

  Ha det bra!
  Kram L-L

  SvaraRadera
 4. *svarar på en gång efter läsning*

  Ja jissses vilket sommarväder som det har bjudits på under helgen. När det gäller myror och pioner så kanske pionerna bjuder på något väldigt smarrigt som myrorna gillar, vad vet jag?
  Kameran jag köpte var en Canon EOS 1000D med lite roligare objektiv än det som normalt brukar följa med.
  För min del så kvittar det vad det står på kameran. Jag var så vilse i kameradjungeln att jag till slut bad om hjälp och fick en kanontips på ett bra paket som fanns!
  Just nu kan man inte tro att man satt ute och solade för en timme sedan. Nu blixtrar och regnar det och åskan mullrar så det skallrar i köksskåpen!
  Är det nästan inte lite bra att teven inte vill fungera? Man får så mycket gjort!
  Kram
  Sigrid

  SvaraRadera
 5. Jag är ju inte så bra på blommor..men kunde konstatera att det kröp lite i våra pioner också..

  Hoppas att det blir bra gillväder och att det hittas riktigt fina fynd..roligt,roligt att shoppa:)
  Själv ska det bli kalas och förhoppningsvis kan vi ha det i stugan det skulle vara mysigt.
  Ha en riktigt skön kcväll/Anne

  SvaraRadera
 6. Ja, vad är det med pioner och myror?! Såg ut som att Jill hade ett bra svar på det problemet! Själv brukar jag ju nästan varenda sommar ge mig på att odla paprika. Och de plantorna drar till sig bladlöss. Man får plocka och plocka... i år har jag tänkt skippa paprikorna...

  Jag har ju sett de där sirligt mönstrade ljusstakarna i keramik med vit lite rinnig glasyr som jag tycker är så fina (vet inte vem som gör dem?!?) men de är lite över min budget.. så jag testade med mässingljusstakar. Funkade bra det med! Nu vill jag hitta fler så att man kan få ihop en samling!

  SvaraRadera
 7. Klart ni ska vara ute när solen skiner!
  Allt innejobb hinns ju med under hösten.

  Soffan ska in i förrådet så länge.
  Eller ja,så tänker jag nu...
  Det är en trären soffa i allmogestil men inte så gammal.
  Tror att den är för stor för mitt kök.

  Då önskar jag dig god shopping till helgen och sol förstås!

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 8. Vi har också många myror på våra Pionknoppar vet inte varför hoppas bara att de inte skadar blomman. Ha det så bra! Kram Maria

  SvaraRadera
 9. Jag har samma problem!! Skitmyror...
  De torkar ju ur knopparna på nåt sätt...
  Ska lusläsa kommentarerna efter bra tips :)

  Kram Jeanette

  SvaraRadera
 10. Ja visst är det lustigt med pioner och myror. Likadant hos oss men varför vet jag ej. Det måste vara min dator som spelar mig spratt vad gäller väggfärgen. Men det ser jättefint ut i alla fall.... Kram S

  SvaraRadera
 11. Hoppas att du hittar något fint på Himla outlet. Ja i det väder som har varit vill man ju inte vara inne. Nu skall det ju regna ett tag så då kan man ju fixa.

  Kramis A

  SvaraRadera
 12. Myror... överallt bara myror... så är det att bo med skogen som granne! Stora och små... svarta och röda! Jag vet inte var jag ska titta för att INTE se några såna ettriga rackare! Uppe i träden och... i pionerna!!Inte vet jag vad man ska göra åt dem heller... de flyttar ju bara en bit och då har man dem ju kvar i alla fall!!
  En tur till stan... brukar kosta en del det... men det är roligt! Så... på med spenderhatten och förlusta er. Det blir spännande för oss läsare att se vad ni hittat till huset!!
  Ha en jättefin helg och kram... glöm inte att klia Hugin lite från oss!!

  SvaraRadera
 13. Tack snälla för dina rara hälsningar jag blir så glad. Den blomman du frågade om är blåregn.
  Jag har också myror på mina pioner har ingen aning varför de gillar dessa blommor.
  Blir väl roligt att åka och shoppa.
  Önskar dig en bra kväll.
  Kram

  SvaraRadera
 14. Mina pioner är också fyllda av dessa små svarta krabater. Några pioner har börjat slå ut och blommar så ståtligt i trädgården. Bara dom nu inte går sönder av dagens blåst och regn...
  Må gott=)

  SvaraRadera
 15. Svartmyrorna älskar honungen i pionen, men de tar inte död på pionen.

  Rekommendation är att åka till det nya loppiset mellan Hummelsta och Strängnäsvägen, hon har massor av fina grejer, möbler, mattor och lampor från 1930 och frammåt.
  Kram

  SvaraRadera
 16. Jag har heller ingen aning.... Men fina är de, kanske myrorna också tycker :)
  Kram Agnetha

  SvaraRadera
 17. Haha..jaadu, säg det! Kommer ihåg ända sen jag var liten att mormors pioner var fulla med myror! Vore jag myra skulle jag oxå sitta där för jag älskar pioner! :) Kul att du är med och tävlar hos mig! Lycka till och ha en trevlig helg! Kram :)

  SvaraRadera
 18. Hej!
  Å du jobbar och står i... Duktig som orkar. Min kille ska jobba natt på ackis i sommar och båda är ganska nervösa för hur det ska gå, får han sova? Blir det tufft? Vi hoppas på det bästa!
  Ja fatet har jag gjort själv:) Tackar för komplimangen.

  Det låter så kul med ett växthus, och visst är det roligt att se hur det växer, händer saker från dag till dag. Jag fick verkligen erfara det igår när vi kom hem, solrosor som skjutit till höjden och en streptukarpus med mången knopp.

  Hoppas du har den fint!
  Kram
  /Lina

  SvaraRadera
 19. Vad roligt att se hur allting framskrider hemma hos dig.
  Så fint du fått i vardagsrummet. Riktigt gammeldags. Smart att du tänker att man kan spraymåla korgen, jag har målat korgar under våren, men med pensel och det är inte lätt. Plutt-duttigt. Jag tror den skulle bli riktit snygg som vit.

  Må gott,
  kram Petra

  SvaraRadera
 20. Tack Anne!
  Nej vet du det var mer än kulturkrock, dem brukar jag vara bra på att ha överseende med. Han var en riktig slusk som inte hade goda intentioner. Kände det i magen...
  Trevlig helg till dig också! Vi får hoppas vädret bättrar sig för imorgon ska vi på Bruce i Sthlm:)
  Kram
  /Lina

  SvaraRadera
 21. Förlåt att jag inte svarade om Linum butiken förrän nu...
  Men den ligger nära Hydro macken (andra sidan gatan från ikea). Kör du in mot hydro o sen lite längre fram till nästa avfart till höger, in där ligger Linums kontor o Sommarbutiken ligger i källaren där. Står skyltar.

  Lycka till!

  Jeanette

  SvaraRadera
 22. Hej, min svärmor hade problemet med myror på trädgården, men förra året försvann de när hon använde rödcederolja. (litet tips). Det är för övrigt samma som de rekommenderade på rent hus, vi testade när vi fick silverfiskar nu i vintras och det funkade även för oss. företaget som säljer det heter rödceder, jag skicar med en länk till dom. Kram

  SvaraRadera