20 april 2009

Sommar inomhus

Nu när våren har kommit till oss är det för mig helt naturligt att börja längta efter sommaren, det är bara så helt enkelt.
I väntan på denne så placerar jag en av favorit sommar blommorna inne, Lavendel.

I ett litet hörn av köket har jag skapat min egen lilla somriga oas, när sommaren väl kommer, får den lilla oasen flytta ut :)

Tack för alla fina tips om hur jag kan förbättra kaklet i badrummet.

Nu är vardagsrummet snart klart, nu är det mest småpyssel, spackla i gamla skruvhål, lista och spika sockel kvar.
Golvet blev inte vitt (inte just nu i alla fall) men det är faktiskt ganska fint ändå!

17 kommentarer:

 1. Åhh, lavendel luktar ju så ljuvligt!
  Hoppas du gillade vår hemsida!

  SvaraRadera
 2. Heeej!

  Är väldigt tacksam att att vi inte måla allt själva..
  Imponerad att ni gjorde allt sånt själv, inte lätt att måla så mkt och få det bra :)

  Fina sommarblommor, mysigt!!

  Gör du idag då?
  jag jobbar, har varit hos sjukgymnasten, shoppat lite på Bubbleroom.se och ska på 7 års kalas ikväll.. Bra dag idag :)

  Kjaaaaam!

  SvaraRadera
 3. Vackert med lavendel. Snart kanske vi får se det färdiga vardagsrummet skall bli spännande.
  Jag är ingen expert på klätterrosor men du får inte klippa ner dom som du gör med vanliga rosor. Då blommar de inte på många år och det vore väl tråkigt.
  Om de är väldigt risiga, så kan du väl klippa av vissa grenar men jag skulle nog vänta och se hur de är när de blommar i år, så kan du tukta gamla grenar nästa vår.
  Lycka till!
  KRAMAR

  SvaraRadera
 4. Här har jag aldrig varit! Så mycke fint jag hittade här! Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 5. Hej Anne!
  Visst är det härligt med lavendel,det är en av mina favoritblommor! Vad jag är nyfiken på ert vardagsrum! Vi var ju oxå inne på att måla golvet i sovrummet vit men vi lät det vara som det är..är ganska fint ändå!
  Ha en jättebra dag!
  Tuppen Blixten hälsar;)

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 6. Tackar för välkomnandet! Lavendel är en av mina favoriter också. Köpte en i dagarna, någon annorlunda konstig sort som slingrar sig och ser inte alls ut som en vanlig lavendel... Men doften...
  Ha en fin dag! Solen lyser hos oss, säkert också hos dig!
  /Lina

  SvaraRadera
 7. Hmm, det verkar vara som om vi bloggar lever lite "före vår tid". Dagen efter julafton börjar vi längta efter vår, så fort påsken är över rustar vi för sommarsäsongen. :-)

  Lavendel är underbart, jag bara älskar doften! Och så är den ju vacker dessutom.

  Hoppas annars att du har en fin start på veckan!

  SvaraRadera
 8. Vad fint med lavendel inne! Tänk att du väntar på sommaren och vi har vinter ännu...

  ~Livet i byn

  SvaraRadera
 9. Hej och tack för kommentaren om reportaget! :)
  Så härligt med lavendel! ja,nu vill man bara ha sommar..åtminstone en underbar vår i väntan på sommar! Jag älskar maj månad då allt grönskar och man kan gå ut i trädgårn och se nya saker som kommer upp i rabatten. Ser fram emot att scillan ska blomma i gräsmattan och sitta och lyssna på fåglarna! :)
  Ha en bra dag! Kram

  SvaraRadera
 10. Här är det ju som sagt mer väntan på den riktiga våren först. Skulle gärna vilja se lite lövsprickning, och kunna ha åtminstone lite frosttåliga penseer ute på balkongen. Fast då finge jag nog ta och städa upp det sista på den innan... Men idag har man premiärcyklat med sommardäck! Vilken lätthet, vilken snabbhet, vinden hade ju inte en chans i jämförelse... ;-)
  Hoppas att min lavendel som jag grävde ner i min kompis trädgård har klarat sig, för jag tänker gräva upp den igen!! ;-)

  SvaraRadera
 11. Åh, vilken fin o inspirerande bild! Tack för din kommentar..vad glad jag blev. Varmt välkommen tillbaka! Kram Therese

  SvaraRadera
 12. Ja vänta nu lite, hihi våren måste blomma ut ordentligt först Anne......Allt går alldeles för fort, knappt man hinner med snart är det vinter igen. Usch nu är jag en riktig glädjedödare. Dags att lägga mig tror jag.

  Kramkram Anne

  SvaraRadera
 13. Åååå Jag älskar lavendel!!
  Ja det är bra att du skapar lite sommar
  känsla inne!
  Söt våg du har!!
  ha det gott!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 14. Ljuvligt doftande lavendel!!

  Visst är det fint med vita golv men jag tycker det är minst lika fint med sin naturliga träfärg på gamla eller ny gamla trägolv!!

  Ha en fortsatt trevlig vecka!!

  kram Johanna

  SvaraRadera
 15. Lavendeldoft i skymningen till koltrastens sång det är nåt det... lavendel ska man ha mycket av. Jag njuter av det i pregolan om sommaren... och nu är det dags att klippa lavendelhäckarna hos oss. Jag kan driva en laddning till dig om du vill. Jag lägger upp några bilder... så får du se om du inte minns!

  SvaraRadera
 16. Vad smart att tjuvstarta med sommaren inomhus!

  Kram Maud

  SvaraRadera
 17. Missade du lavendelbilderna jag lade uppp till dig under trädgård och växthus? Nej... här växer de i alla vädersträck... men de gillar ju sol så där är de kanske gladast! Men under förstukvisten mot öster och havets kalla vindar växer de så det knakar... så det gäller nog bara att få tag i härdiga plantor. Första gången jag skulle anlägga en häck köpte jag 40 plantor och ingen överlevde vintern. Sen köpte jag en... modern till alla mina... på Plantagen (dåvarande Växus). Men jag driver gärna upp ett gäng till dig om du vill... jag ska klippa ner mina till veckan när det blir lite varmare och då blir det till många plantor!!!!

  SvaraRadera