18 april 2009

Att förvandla ett badrum

Vårat badrum på nedervåningen är relativt ny renoverat. Det är helkaklat och fräscht med golvvärme. Däremot är det inte alls färger jag skulle ha valt själv.... men eftersom det är fräscht så är en renovering av rummet i fråga inte aktuellt än på flera år - så vad gör man?

Jo, såklart försöker man piffa med enkla medel, snyggt insynsskydd, duschdraperi, lyxiga badtillbehör, snygg tvålpump och matchande handdukar.
Sedan får man försöka ha överseende med det aprikosfärgade kaklet (jo, det är aprikost, ser beige ut på bilden, det hade varit helt ok) och gilla läget :)

Före
Efter

16 kommentarer:

 1. Åh vad fint det blev! Funderar på att göra om insynsskyddet i badrummet här också....
  kramis/LenaS

  SvaraRadera
 2. Hej,
  ser fräscht ut, är ju mycket vitt kakel också! Fint insynsskydd!

  Vi har kakel i tvättstugan som inte såg så fräscht ut, så vi målade det. Lite pilligt, men det blev jättebra! Finns speciell (giftig) färg till kakel. Bara ett tips....

  Hoppas du får en skön helg,
  Kram
  Jessica

  SvaraRadera
 3. TIPS!
  Det finns sån plastfilm som används till textning på bilar, skyltfönster med mera att köpa hos dem som pysslar med det, funkar lika fint att täcka fula kakelfärger! Smidigt att sätta dit och smälter in i övriga rummet. Finns i femtioelva olika färger och du klipper det i valfri storlek! Helt klart värt att testa! Du kanske tom kan få hjälp av dem att sätta dit dem, de brukar ha sina egna tricks på att slippa luftbubblor! Jag räddade ett badrum jag hade med sånt som också hade extremt tråkig board! -Jag körde på vitt då resten av kaklet var det!
  Fönsterfilmen du har använt är så söööt, älskar verkligen den med pelargoner. Har tyvärr inget behov av sån film någonstans, annars hade den suttit här med! :)
  Kram
  Sigrid

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Härligt att se hur ni renoverar:) Ofta är det enkla medel som gör stor skillnad, syftar till ditt badrum. Kökssoffan blev super! Jag har nästan en exakt lika hemma i vårt hus i Dalär:) Det inger en fantastisk hemtrevnad med kökssoffor i kök. Hoppas ni hade en fin påsk.
  /Lina

  SvaraRadera
 5. Å det blir en stor skillnad med fina detaljer!! Ser superfräscht ut!

  Ha en skön lördag!

  Kramar Jenny

  SvaraRadera
 6. Snyggt!
  kul att man kan förändra med små medele också :)
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Hej Anne!
  Jag tycker det ser OK ut ändå, trots det aprikosa, det är ju mycket vitt oxå:)

  Bra att man kan piffa upp med snygga detaljer!

  Ha en skön söndag,
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 8. Du kan ju det där med styling!!! Fint! Jag håller med någon här uppe, det finns kakelfärg om du inte står ut. Det ser jättefint ut! Gillar kaklet som bildar små kryss = ). Perfekt med insynsskydd. jag såg här nere att ni klär in en timmervägg, exakt så blev det för oss i förra huset oxå, vi klädde in med pärlspont.

  Vad kul att träffa mamman i familjen. Jag har oxå varit au-pair, men har tyvärr ingen kontakt med dem längre, det har runnit ut i sanden...

  Ha en skön helg!
  Kram l-l

  SvaraRadera
 9. Badrummet blev väldigt fint med lite nya detaljer..jag ser att du fått lite tips om plast och färg till kaklet..jag har testat plasten och det fungerar väldigt bra..om du skulle vilja ändra någon gång..

  Glöm inte att stanna upp och njut av det som är färdigt..:D

  Ha en underbart skön söndag/Kram Anne

  SvaraRadera
 10. Jag säger som en del föregående tipsare, köp självhäftande plastfolie, finns på färgaffärer och här även på Coop,och klipp till så kan du täcka över de aprikosa plattorna. Jag har använt sådan plastfolie till lite alt möjligt, även klätt in fula mörkbruna trälister, och det funkar jättebra!
  För i övrigt såg det ju jättefräscht ut (särskilt också efter din piffning!) Jag önskar så att jag hade kaklat badrum...

  Här ska det förhoppningsvis städas och piffas idag, om ingen kommer förbi och skänker mig en massa vit linnetyg så att jag kan sy kuddar ;-)

  SvaraRadera
 11. Visst är det irreterande när det är nygjort och man själv inte har valt. Men jag tycker att det är helt ok, som sagt du får pyssla med tillbehör.

  Kram Anne

  SvaraRadera
 12. Ser jätte frächt ut. Även om man inte tycker om färgen så får man göra det bästa av det, det har du verkligen gjort.
  KRAMAR

  SvaraRadera
 13. Hej! Badrummet ser ut att vara fräscht och i bra skick. Jag har också planer på att testa att sätta över plastfilm över bården, det skulle nog funka kanon hos dig. Ser att du har fått tips om det ! Säg till om du testar det, ha en skön söndag! Kram M

  SvaraRadera
 14. Tycker det blev bra jag!
  Finns ju massor av små knep att ta till,precis som du gjort.
  Det kostar ju massor att göra om badrum och om det funkar så kan man ju lägga pengarna på annat=))

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 15. Det är kul att kunna fixa de små deltaljerna, men det gör så stor skillnad.

  ~Livet i byn

  SvaraRadera
 16. Hej!
  Vad kul att det finns fina insynsskydd!!
  Ja man kan med enkla medel piffa till det riktigt bra!!
  Ha det gott!
  Kram Anna

  SvaraRadera