06 februari 2010

Härliga raggsockar!

Man skulle nu lätt kunna tro att jag har blivit insnöad och därför inte bloggat på så länge. Det är inte så långt ifrån sanningen som det hade varit andra år, men i år, första vintern i vårat hus, den snörikaste sedan -86 tydligen, så är det nästan gränsfall.

Tur i alla fall då att jag har turen att ha en svärmor som i princip i samma stund man lyft luren och bett om lite raggsockar ordnar det. Nu står två välfyllda korgar i hallen med raggisar i olika former och färger som man kan trä på sina frusna fötter. Hon ordnade till och med ett gäng i barnstorlekar till de gånger du vi har småfolk på besök i huset :)

Jag brukar normalt sett inte vara så personlig och skriva om "privata" saker här på bloggen och det är för att jag valt att ha det så.
Men då inläggen inte har duggat tätt den senaste tiden känner jag att jag vill förklara lite bakomliggande orsaker.

För er som känner mig privat och läser bloggen vet ju att jag har en ryggskada som plågar mig till och från.
Just nu är jag inne i en period av mycket svår smärta som gör att jag inte kan jobba och tvingas proppa mig full med starka piller dygnet runt. Jag sover inte på nätterna pga värken och som ett resultat går jag omkring som en zombie på dagarna. All den lilla energi som jag har kvar i kroppen går åt till att i princip bara hålla mig uppe.
Det blir inte mycket gjort och pysslat i hemmet (läs inget) och alltså har jag inte mycket att uppdatera om....

Men förmågan att drömma är det inget fel på... följaktligen drömmer jag mycket om köket jag ska få när T har byggt klart sitt garaget.... hoppet håller mig uppe :)

21 kommentarer:

  1. Vad bra med en så´n svärmor. Jag har också en stickande och virkande svärmor, men nu är hon gammal så det blir inget mer tyvärr. Hon virkade bl a gästtofflor i olika storlekar åt oss. Hoppas din rygg bättrar sig!

    Trevlig helg
    Agneta

    SvaraRadera
  2. Hej Anne!
    Nu var det jättelänge sen jag var inne o kikade här hos dig, vad kul att jag hittade tillbaka via en annan blogg:)

    Härligt med raggisar nu i kylan, har oxå några som jag fått av min Svärmor:) De kommer väl till pass nu, vi har så dragigt och kallt på golven här i huset.

    Vad jobbigt med din smärta i ryggen, jag hoppas verkligen att det blir bättre snart!!

    Sköt om dig!

    Stoor kram,
    Jenny på Kråkered

    SvaraRadera
  3. Förstår att du har det jobbig. Har lite ryggbesvär ibland, kan ana hur du har det. Vi dom tillfällena brukar jag uppsöka min kiropraktiker som knäcker till den, så blir livet lite lättare att leva.
    Men med din onda rygg förstår jag att det inte hjälper med kotknackare.Tycker så synd om dig för det kan vara ett rent helvete att ha ont i ryggen.Hoppas det snart kommer en period med lite mindre ont.
    Önskar dig all lycka med rygg och kök.
    En stor styrkekram!

    SvaraRadera
  4. En så snäll svärmor. Och helt perfekt med en massa raggsockar att erbjuda frusna gäster.

    Jobbigt att vara så dålig i ryggen. Mina problem är minimala jämförrt med dig. Hoppas verkligen att du känner dig bättre snart. Sköt om dig!

    SvaraRadera
  5. Hej vännen vad tufft det låter att ha ont, tänker på dig och hoppas det blir bättre snart! Jättefina sockar och mysiga korgar! Må så gott! Kram Maria

    SvaraRadera
  6. Å fy, tufft för dig! Smärta är alltid svårt, helst när den kombineras med att du blir låst och inte kan leva som du vill. Jag skickar tankar och kramar till dig!
    /Lina

    SvaraRadera
  7. Oj... vilken smart placering av korgar med härligt innehåll skulle Märta tänka och ta för sig!! Gott att tugga på!! Men Hugin bryr sig inte om sånt förstås...är man dvärg så vet man att uppföra sig!
    Men stackars Anne... ont är INTE roligt att ha ont! Kan ingen doktor hjälpa dig... smärtmottagningen tex?? Där finns underbara läkare... bara man kommer sig fram dit! Jag vet! Ta nu hand om dig och bli bättre snart! Jag tänker på dig!!
    Kram
    Bibbi

    SvaraRadera
  8. Hade kunnat komma på besök enbart för raggsockarnas skull, vilken svärmor!
    Förståelsen finns fullt ut. Hoppas verkligen att det blir bättre med tiden för dig. Vet hur det är att gå runt i det där zombietillståndet :(

    KRAM
    Sigrid

    SvaraRadera
  9. Vilken snäll svärmor, lever i mina raggisar här hemma ;o)
    Vet hur det är att leva med värk,har gjort det sen tonåren.....

    Ha en fin dag!
    Kramis/LenaS

    SvaraRadera
  10. Skickar en massa varma kramar till dej och hoppas att du kan få känna dig bättre.

    Raggisarna ser sköna ut, tur att du har en så bra svärmor Kram Anne

    SvaraRadera
  11. Hoppas du mår bättre snart! Jag kan inte förstå hur det kan vara att leva med värk. Men alla som jag läser om/känner som är sjuka på olika sätt får mig att vara mer tacksam över livet och att jag är frisk.
    Härliga sockar!! Jag bor ju i lägenhet så jag har inte så kallt här, skönt, men det är mysigt med hemmagjorda sockar.
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  12. Vilka underbara raggsockar! Tråkigt med din rygg! Kramar Susanne

    SvaraRadera
  13. Det låter verkligen jobbigt med ryggen, jag hoppas att du snart känner dig bättre. Jag har förstått att det inte är lätt med ryggvärk, att det är svårt att hitta någon lindring alla gånger. SJälv har jag ju bara dragits med förkylning, och det är bra mycket mer hanterligt. Fast ett par stickade sockar hade ju inte suttit fel då - enda gången jag blir kall om fötterna och lider av det..

    SvaraRadera
  14. Att leva med värk påverkar hela ens liv och omgivning.
    Styrke Kramar till Dig!
    // Mimmi

    SvaraRadera
  15. Usch vad tråkigt att inte må riktigt bra. Jag hamnade in hit på din blogg av en slump och fann en liten svart sak som låg framför er öppna spis med benen bakåt på ett mycket karaktäristiskt sätt :) En liten schnauzer - så söt! Min schnauzer Rocco hälsar!

    / Jenny

    SvaraRadera
  16. Åh vännen vad tråkigt. Jag vet precis hur det är att ha värk. Lider av spänningshuvudvärk 24 timmar om dygnet sedan jag var 15 år och man lär sig att leva med det. Man vill ju inte yppa för mycket av sitt liv i bloggen. Men ibland när man blir ledsen så vill man lägga ut allt. Hoppas att du känner dig lite bättre snart vännen. Vilken härlig svärmor...Önskar att jag hade det.

    Kram Anne

    SvaraRadera
  17. Vad tråkigt att höra om din rygg, hoppas du blir bättre snart!!
    Vilken snäll svärmor som gör så fina sockar!!
    Må så gott!!
    kram Johanna

    SvaraRadera
  18. Tittar bara in och önskar dig en underbar Alla Hjärtans Dag!
    Kram från Stenlycka

    SvaraRadera
  19. Så härligt med raggsockor och så fint du förvarar dom där i korgarna under de fina stolarna! Tråkigt att höra att du har sån värk..hoppas det blir bättre snart!..och fortsätt att drömma! Kram :)

    SvaraRadera
  20. Ja nog behövs det raggsockor i dessa vintertider. Speciellt när man bor i ett gammalt hus. Vi har haft riktigt golvkallt. :( Tråkigt att höra att du har så ont i ryggen. Hoppas det blir bättre snart! Kram Sofia

    SvaraRadera
  21. Hej
    Råkade hamna på din blogg o fastnade både för vovvens skull och ert fina hus! min lilla vovvsa låg också framför kaminen med benen rakt ut hela vintern :) Hoppas du mår bättre , själv har jag levt med ryggvärk sen tonåren så jag kände med dig :( Men har oxå en underbar sambo som fixar o grejar när jag inte kan

    Kram/Pamela

    SvaraRadera