15 december 2009

I en del av vårat kök...


Hej Allihopa!
Mitt bloggande kan man väl milt påstå går i vågor - men trots okontinuiteten har jag inga planer på att lägga ned den, tur att många av er som läser verkar prenumerera :)

Julpyntandet hemma är än så länge sparsmakat. Jag har svårt att hitta pynt som jag tycker om och vill ha, sakta men säkert blir det mer. Vi bodde så litet innan vi flyttade till huset, så jag har en hel del pynt att fylla på med tills det blir bra.
Ljusstaken ovan är ett Ullareds fynd! ja, jag åkte faktiskt till Ullared för några veckor sedan och inhandlade alla julklappar till släkten plus lite smått och gott till mig själv... bla ljusstaken ovan, för hela 129 kr! Zinkhjärtat som hänger på har min underbara sambo gjort åt mig (plus ett gäng till som hänger på diverse ställen i huset) och skrivit och ritat på har jag gjort med Granits fiffiga penna.
Löparen är ifrån Nyblom & Collén så även tyget som de randiga kuddarna i soffan är sydda av. Kuddar i fårskinnsimitation finns att köpa på Hemtex.

I år kommer hela släkten hem till oss på julafton - ska bli jättekul! jag håller redan på och planerar all mat, vad jag ska förbereda i förväg osv. Julgranen tar vi enligt tradition in kvällen den 23:e och klär den, efter klädning av granen ska skinkan tjuvsmakas :)

Har ni några speciella Jultraditioner som är heliga?

Idag snöar det hos oss!!! härligt, fantastiskt, underbart!!! det började igår kväll, har snöat hela natten och ska enligt väderleksrapporten snöa ändå till i morgon mitt på dagen.
Det verkligen vräker ned och är redan över 1 dm snö - drömmen om en vit jul är inom räckhåll!!

14 kommentarer:

  1. Å så mysigt det ser ut hos er! Där i soffan skulle jag kunna slå mig ner och bli bjuden på en bulle:)

    Jultraditioner, ja.
    Nästan alla mina jular har jag firat i norra Dalarna i en liten fäbod som tillhör familjen på mammas sida. Skogen är hög och tät, det brukar alltid vara metervis med snö precis som det ska vara.
    Hos oss kommer alltid tomten och tittar till oss på dagen, men man kan bara se honom på avstånd. Kanske åkandes skidor över en åker eller smygande bakom ett träd. Ett år hade han skickat sina tokiga nissar, men de var mest upptagna med att jaga varandra mellan drivorna...
    Hoppas ni får en riktigt fin jul, första gången i nya huset!
    Kram till dig.
    /Lina

    SvaraRadera
  2. Visst är det en liten schnauzer som ligger i skyltfönstret! Det är min kollega tilika chefens hund som håller oss sällskap i butiken. Oftast ligger han och sover i skylten :)

    Det gör inte så mycklet att din blogg får vila ibland, fr när du väl bloggar blir man bara så glad! :D
    Jag har ju aldrig varit på det beryktade Ullared men kan säga att den ljusstaken lockar mig att åka dit för jag tycker den vart jättesöt! Och jag vill med ha en sambo som gör zinkhjärtan till mig :)

    storkram
    Sigrid

    SvaraRadera
  3. Det ser jättefint ut och så fin ljusstake! Har din sambo gjort det där hjärtat alltså? Va pysslig han är! Va mysigt det låter med snön! Här snöar det oxå men det blir inte mycket på marken tyvärr..liite pudrat blir det! Har inga särskilda jultraditioner faktiskt! Kram :)

    SvaraRadera
  4. Så fint det blir hos er... det är allt synd att man inte hör till släkten!! hoppas att ni får en jättefin jul och att snön får ligga kvar över julen!!
    Kram!! Kila Hugin lite från mig!

    SvaraRadera
  5. Blogg uppehåll det måste man få ha, det är i alla fall trevligt att läsa det du skriver när du än gör det :=)
    Verkar som om det snöar överallt denna dag, härligt med lite Julstämning ute.
    Ullared, verkar som om man har missat nåt där,
    men det kanske blir min tur någon gång.

    Åsa

    SvaraRadera
  6. Åhh Hej Anne...Det var kul att du är tillbaka hihi..Ja här har det snöat hela dagen och jag hörde idag att den skall ligga kvar till jul om inte så kommer det väl nytt för dom sa att det skall bli en vit jul. Ja vi får hoppas på det. Vad fint i köket...Hihi Ullared, tänker på programmet. Filmen ja, 2012....Sonen och hans kompis gick på den själva och han klarade av den.Jag trodde att han inte skulle göra det men han fick ta valet själv. Jultradition, det är nog som hos er, klä granen 23:e och avsmaka skinkan sent på kvällen innan...

    Kram till dig/ Anne

    SvaraRadera
  7. Så fantastiskt vackert ni har!!! Och VILKA fynd!! Jag var till butiken Affair idag och där kunde jag gått hur länge som helst och för att njuta lite extra så passade jag på att äta paj där=). Fantastiskt mycket fint och till bra priser!!!
    För mig är en del av julen att dekorera apelsiner med kryddnejlika så det har jag och minsta sonen gjort i em. Nu hänger dom och doftar jul!!!
    Kram=)

    SvaraRadera
  8. Vad kul att du dök upp=))
    Enda jultraditionen som jag sådär håller benhårt fast vid är juldagen.
    Då gäller morgonrock, frukost i soffan framför film och tända ljus i hela vardagsrummet.
    En dag utan måsten men med julmys kan man väl kalla det=))

    Fiint zinkhjärta!
    Och rysligt snygga lampor!
    Dom gillade jag.

    Om vi inte hörs innan så önskar jag dig en riktigt God Jul!

    Kram Hannis

    SvaraRadera
  9. Vilken fin ljusstake, hjärtana likaså. Nåt vi håller benhårt på är att vi firar julen hemma, aldrig mer att jag åker bort på julafton ;o)
    Ha en fin dag!
    Kramis/LenaS

    SvaraRadera
  10. Så fin ljusstake. Och till bra pris dessutom.

    Jag har nog inga jultraditioner som måste uppfyllas varje år, men däremot jultraditioner som måste uppfyllas varje gång vi firar jul hemma hos mina föräldrar! Vi firar vartannat år, så jag har fått tumma lite på traditionerna när vi firar hos svärföräldrarna. Men choklad med vispgrädde blir det till frukost på julafton, varje år!

    Min kalenderljusstake köpte jag förra året på en norsk internetbutik, www.boligfryd.no, men det verkar inte ha den i sortimentet längre. Men det skulle å andra sidan inte vara allför svårt att tillverka en egen, du är ju så himla pysslig! 24 små ljuskoppar från Panduro och en lite låda eller bricka... :-)

    Hoppas du har haft en fin dag!

    SvaraRadera
  11. Vad härligt hemtrevligt det ser ut i ert kök! Det lät som om du har en hel del att stå i fram till julafton, men samtidigt kan jag tänka mig att det är ett kärt besvär.
    Här är inte jul lika traditionsfyllt längre sedan min mamma gick bort. Delvis känner man att man vill fira på ett helt annat sätt nu, för det känns bara jobbigt att fira på det sätt som man gjorde när hon fanns med, för då känns det så tomt... Men rim på klapparna, Kalle Anka, KarlBertil, julspecialmacka ska det vara ändå!

    Jo, jag är så nöjd med min bricka! Och tänk att jag först tvekade om huruvida jag skulle köpa den...!

    SvaraRadera
  12. Hallå..vad kul att få se ett så vackert inlägg..undrade just hur det fortskred hemma *ler*..traditioner..ja..många julklappar haha det kommer jag nog aldrig att sluta be om, men så får jag ju handla en del jag också.
    Ha det riktigt skönt Kram Anne

    SvaraRadera
  13. Hej och tack för kommentaren hos mig!
    Min första sommar på Gotland var en intensiv men härlig sommar. Det har varit fullt ös hela tiden så det kändes ganska skönt när de sista gästerna lämnade oss. Nu börjar jag dock längta tills nästa sommar igen.

    Din ljusstake var underbart fin!
    Här ska vi för första gången fira gotländsk jul med hela släkten i vårt stora hus

    SvaraRadera
  14. Hej!
    Får rysningar när jag hör namnet Ullared, vilket gräsligt ställe , skulle aldrig sätta min fot där. Skulle bli superledsen om jag skulle få en julklapp därifrån, helst deras kläder.
    Ha en god jul i alla fall.

    SvaraRadera