Du behöver;
200 g rumsvarmt smör el margarin
2 ½ dl strösocker
4 msk sirap (mörk el ljus)
2 ½ dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
1 ½ dl solrosfrön
Gör såhär;
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och ocker poröst, tillsätt sirapen och rör om.
Blanda de torra ingredienserna + solrosfröna och rör samman allt till en smidig deg.
Rulla ut degen på ett mjölat bakbord och dela upp i längder.
Lägg längderna på en bakplåt, smord eller med bakplåtspapper. Strö över några extra frön och platta till längderna något. (ha ordentligt mellanrum, de flyter ut mycket)
Grädda i ugnen i 15 minuter. Skär längderna i diagonala snittar när de svalnat något. Lägg över på ett galler och låt svalna helt.
(från boken "Två systrars söta - 170 frestelser från the Cookbook Café", L & M Eisenman.
Foto av mig)
Se nu till att baka och njuta i helgen allihopa!
2 ½ dl strösocker
4 msk sirap (mörk el ljus)
2 ½ dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
1 ½ dl solrosfrön
Gör såhär;
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och ocker poröst, tillsätt sirapen och rör om.
Blanda de torra ingredienserna + solrosfröna och rör samman allt till en smidig deg.
Rulla ut degen på ett mjölat bakbord och dela upp i längder.
Lägg längderna på en bakplåt, smord eller med bakplåtspapper. Strö över några extra frön och platta till längderna något. (ha ordentligt mellanrum, de flyter ut mycket)
Grädda i ugnen i 15 minuter. Skär längderna i diagonala snittar när de svalnat något. Lägg över på ett galler och låt svalna helt.
(från boken "Två systrars söta - 170 frestelser från the Cookbook Café", L & M Eisenman.
Foto av mig)
Se nu till att baka och njuta i helgen allihopa!
Kan inte du komma över och baka här? Jag har en hushållsassistent som gnäller över att den aldrig blir använd! ;-) Det är så mycket annat som drar! Och nu har jag ju varit på loppis i dagarna två och släpat hem både ditt och datt som behöver målas: ramar, tre korgar, krukor...
SvaraRaderaFast nog vore det himla gottt med nybakat och en stor kopp the medan regnet öser ned utanför - var sjutton tog våren vägen egentligen??
Säger som Fröken Fräken:
SvaraRaderaSnälla kom hit och baka=))
Är urusel på att ta mig tid till bakning även om jag gärna smockar i mig!
Ser och låter gott!
Kram Hannis
MMM de ser jättegoda ut!!! Ska prova någon dag! Kram Maria
SvaraRaderaTack för receptet.Måste pröva. Jag har beställt boken så jag väntar med spänning att få den.
SvaraRaderaHa en bra lördagskväll!
KRAM
Det där lätt hur gott som helst. Ska absolut baka dom i veckan när jag är ledig! Kram
SvaraRaderaMums, nu är det dax att läskas igen, hihi. Jag måste börja baka lite mer. Här blir det mest matbröd.
SvaraRaderaKramis Anne
Du är en riktig pärla du!
SvaraRadera:)
kraaam
/Catja
WOW! ska provas omgående, såg att jag har allt hemma som ska vara med! De kan nog locka mej till att gå en promenad medan de svalnar. Kommer gärna hem till dem och ett glas kall mjölk! Spotta ur dej goda enkla recept så skickas många "tycka om" tankar till dej ;)
SvaraRaderaKram
Sigrid
Mums, jag blir så sugen..:) det får bli lite aja baja godis ( går egentligen på GI denna veckan).
SvaraRaderaHoppas att jag hinner att baka dessa till nästa helg. ha en skön kväll/Anne
Jag bakade faktiskt också sega solrossnittar idag. Tänkte bjuda på det på mitt lilla avskedsfika imorgon!
SvaraRaderaHa en skön vecka!
mm dem är sååå goda så sånna får jag göra någon dag
SvaraRaderaha de gott
kram Jeanette